projeniz için teklif alın

Talebiniz bize ulaştıktan sonra ilgili personellerimiz tarafından incelenerek en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır.

Talebi gönder Lütfen tüm alanları doldurun

Bilgi Merkezi

ÇOK KATLI PAZARLAMA (MLM) NEDİR?

Çok katlı pazarlama (Multi-Level Marketing), 21. yüzyılın ticaret sistemi olarak görülen, katılımcılarına kazanç sağlama imkânı tanıyan, yıllardır büyüyen ve gelişmekte olan yeni nesil pazarlama şeklidir.

Limoonsoft
6/24/2021

Çok katlı pazarlama (Multi-Level Marketing), 21. yüzyılın ticaret sistemi olarak görülen, katılımcılarına kazanç sağlama imkânı tanıyan, yıllardır büyüyen ve gelişmekte olan yeni nesil pazarlama şeklidir.

Birçok avantajı bünyesinde barındıran çok katlı pazarlama sistemi ile milyonlarca insan faaliyet göstermektedir. Oldukça önemli bir seviyede iş hacmi oluşturabilen ve dünyanın neredeyse her ülkesinde mevcut bir sektör haline gelmiş olan çok katlı pazarlama, doğrudan pazarlamanın en etkin yöntemlerinden biri olmaktadır.

Çok katlı pazarlama bir satış ağına sahip olduğundan ağ pazarlaması (Network Marketing) denilebilir. Çok katlı pazarlama yeni neslin interneti yaygın olarak kullanımıyla beraber bir ağ kurarak yapılan pazarlama modeli olmasından dolayı ağ pazarlaması (Network Marketing) adıyla daha çok kullanılır.

Herhangi bir sermaye gerektirmeyen çok katlı pazarlama bireylere serbest zaman dilimlerinde çalışma ve gelir olanağı sağlamaktadır. Bireylerin herhangi bir ortama veya bir iş sözleşmesine bağlı kalmadan tamamıyla “kendi patronu olma” mantığıyla hareket etmesi, birçok kişinin bu sistemleri gelir kapısı olarak görmesini sağlamaktadır. Bu özelliği ile birçok kişi, çok katlı pazarlamayı iş fırsatı olarak görür ve rahatlıkla bu sistemlere yönelebilmektedir.

Çok katlı pazarlamada çalışan bireyler bağımsız olarak istedikleri her yerde çalışabilir, ürünlerin reklam ve tanıtımını yapabilirler. Hiçbir şart olmadan satış bölgesi veya mağazaya ihtiyaç duymadan bu işi yürütür kendi işlerini kurma ve büyütme olanağına sahip olabilmektedirler. Distribütör/üye olarak adlandırdığımız bu kişiler, müşteriler ile şirket arasında bir köprü konumundadır. Aynı zamanda ürün veya hizmetlerin tüketiciye ulaştırılmasından ve bilgilendirilmesinden sorumludurlar. Distribütörler bir ağ şeklinde organize olarak hem işlerini yapar hem de bir araya gelerek birbirleri destekler. Birbirleriyle tecrübelerini aynı zamanda bilgilerini paylaşırlar. Bir sistem çerçevesinde, bu ağ içeresinde bulunan ekibin oluşturduğu cirodan pay alırlar.

Çok katlı pazarlamayı veya network marketing (MLM) sektörünü merak edenler için temel işleyiş ve mantığı bu şekildedir. Kesinlikle incelemeniz gereken bir sektör olan çok katlı pazarlama hakkında soru ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.