projeniz için teklif alın

Talebiniz bize ulaştıktan sonra ilgili personellerimiz tarafından incelenerek en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır.

Talebi gönder Lütfen tüm alanları doldurun

Bilgi Merkezi

E İHRACAT

E ihracat online satış kanalınız üzerinden bireysel alıcılara ulaşmanız ile ürünlerinizin satışıdır.

Limoonsoft
5/31/2019

E ihracatı klasik ihracattan ayıran en önemli nokta karşınızda vergi mükellefi bir kurum değil şahıs olmasıdır. Bir diğer husus da e-ticaret ve e ihracat arasında online satış; kargo ve faturalandırmaları farklılık gösterir.

E ihracat yapmanız için bilmeniz gereken detaylardan kısaca bahsedelim.

İster ulusal bir pazaryerinden isterseniz e ticaret siteniz üzerinden ülkeniz dışında bir kullanıcıya ulaşınca prosedürleri neredeyse birbiri ile aynıdır. E ihracat dünya çapında sizin sınırlarınızı aşmanız, ürünlerinizi sınır ötesine satmanız için büyük bir fırsattır. Örneğin ülkenizde bir kriz başladığında e ihracat yapan firmaların satış oranları e ticaret yapmayan firmalara göre daha az değişir.

E ihracata başlarken ürünlerin satış potansiyelini görmeniz için ülkenizde olan global pazaryerlerini kullanabilirsiniz. Ürünlerinizin e ihracata uygunluğu ve talep gören pazarları belirleyip, alışveriş alışkanlıklarını öğrenip yatırım yapmanızı tavsiye ediyorum. En başından beri sadece e ihracat için gerekli yazılımları yapmakla kalmayıp saha ve satışlarda da büyük bir tecrübe edindik.

E ihracat siparişlerinin faturalandırılması, hazırlanması ve gönderilmesi, kargoda geçen sürenin hesabı, lojistik maliyetleri ve ödeme şekli gibi kriterleri hesaplayarak fiyat belirlemelisiniz. E ihracat online satış faturalandırmasında KDV siz satış faturasıyla mikro ihracat dediğimiz sınırı aşmadan gönderim yapılır. Mikro ihracat sınırını geçmeyen her satışta elektronik ticaret gümrük beyanı ile süreciniz sorunsuz devam eder.

E ihracat yaparken lojistik süreci ve maliyetini düşürmek için pazaryerlerinin sunduğu birkaç farklı metod var, bunlardan biri depolamadır. Bazı ülkelerde depo kiralayarak özellikle seri e ihracat yaptığınız bölgelerde bunu yaparsanız maliyeti ciddi anlamda düşürebilirsiniz.

E ihracat için Pazar araştırmanız ülkelere göre farklılık göstereceğinden lojistik planlamanız için destek alabilir ya da bu alanda uzman birini ekibinize dahil edebilirsiniz.

Entegre sistemler e ihracat sürecinin yönetimini sizler için düşünür.  Çoklu para birimi, dil seçenekleri, lojistik firma takip entegrasyonları, destek hattı veya site içi destek ile alıcıyla iletişimizi sıcak tutarsınız.

E ihracat kanalları ile ülkemizin ekonomisine katkıda bulunarak satışlarımızı farklı ülkelere taşımalı, yeni pazarları keşfetmeliyiz.